24.7.2017

Go West!

Aloitetaan pienellä muistelolla.

Siskollani oli CD soitin. Minulla ei. Kasetilta kuuntelin lapsena milloin mitäkin. Jossain vaiheessa siskon CD valikoimiin ilmestyi todella hieno oranssikantinen levy. Kansi erosi siis muista levyistä koska siinä ei ollut mitään paperille painettua kuvaa. Siskon ollessa pois kotoa, laitoin levyn soimaan. Heti ensimmäisestä kuuntelu kerrasta lähtien tästä levystä tuli suosikki. Usein siskon ollessa muualla, istuin jalat ristissä soittimen edessä juuri tämä oranssi levy kädessä ja kuuntelin musiikkia. Soittimen lähellä piti olla siksi, että sain nopeasti soittimen kiinni jos sisko tuli kotiin. Hieman luvattomasti tätä musiikkihetkeä aina pidin. Sisko muutti pois kotoa ja minäkin sain oman CD- soittimen. Kirjastosta lainailin tämän kyseisen "oranssin"bändin levyjä.
Kului vuosia ja siskoni muutti. Kanssa-asukki on kova levyjen keräilijä ja siskoni tämän tiesi. Hän lykkäsi ison kassillisen levyjä meille ja sanoi että sieltä saisi valita mitä haluaa, muut hän heittää pois. Ja tuossa kassissa oli se oranssi levy jota mitä olin salaa käynyt aina siskon soittimella kuuntelemassa. Se levy on Pet Shop Boys yhtyeen Very *klik klik*. Joskus teininä päätin, että olisi kolme asiaa mitä haluasin tehdä ennen kuin kuolen (joo, kuulostaa aika kornilta!). Yksi niistä oli PSB:n keikalle pääseminen. Ovathan he keikkaa Suomessa tehneet aiemminkin mutta nyt, vihdoin ja viimein pääsin keikalle! Synttärilahjaksi Kanssa-asukki osti keikalle liput! Sanat eivät riitä kertomaan millainen keikka oli. Super hieno, mahtava, visuaalinen, viimeisen päälle mietitty ja toteutettu megalomaanisen hieno kokonaisuus. Itkin keikan aikana useaan kertaan. Turun linnan puisto oli hieno keikka paikka, tunnelma oli kohdallaan. Myös katsojien ikäjakauma miellytti minua.

Linnan puistossa esiintyi myös Hurts joka sekin oli oikein viihdyttävä. Pieni miinus järjestäjien suuntaan oli se, ettei festarialueelle saanut viedä kunnon objektiivia.

No mutta olihan Turussa viikonloppuna muutakin! The Tall Ship Races "hurautti" Aurajoen rantaan. Vietimmekin ensin päivän siellä. Laivat oli hienoja, tunnelma alueella oli mukava. Ihmisiä oli paljon mutta paljous ei minua ainakaan häirinnyt. Kanssa-asukin kanssa köpöteltiin alue läpi, syötiin churroja ja burgereita ja juotiin Sotkussa kahvit. Förillä hurautettiin toiselle puolelle jossa mainoksen mukaan kaikki on aina paremmin. Ilma oli mitä loistavin!
Keikan jälkeen ajelimme bussilla keskustaan jossa seisoimme taksijonossa 1,5 tuntia. Kyllä. Tämä taksijonokokemus oli välillä koominen, välillä rankka. Selvisimme ja pääsimme majapaikaamme kivan taksikuskin kanssa. Sunnuntaina nukuttiin pitkään (jopa minä), syötiin aamupalaa lounas aikaan ja katseltiin Tatun ja Patun jouluelokuvaa! Majapaikkamme emännän tytär vinkkasi meille loistavan paikan katsella pois lähteviä laivoja jonne suuntasimmekin
.

Laivojen lähdön jälkeen kävimme vielä pizzalla Kanssa-asukin siskon kanssa jonka jälkeen ajelimme kotiin.

Suosittelen Turkua! Todella ihana (kesä)kaupunki!

Kivaa viikkoa!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)