23.7.2016

"Vähän ku ois Olgan omalla pihalla kävellyt!"

Siltä musta tuntui tänään. Käytiin kanssa asukin kanssa Iitissä sijaitsevalla Olga Temosen kotieläinpihalla. Ilma oli pilvinen mutta tunnelma pihalla oli sen sijaan todella aurinkoinen. Kävijöitä omaan silmään aikakin riitti, lähinnä lapsiperheitä erilaisilla kokoonpanoilla. Taisimme olla ainoat lapsettomat mutta ainakaan itseäni se ei haitannut.
Olga on avannut pihan tänä kesänä. Paikka on kotoisa, sellainen "kotihenki" leijailee siellä. Tuntuu ihan siltä, kuin kävelisi Olgan kutsumana vieraana heidän omalla pihallaan. Eläimet olivat ihan superihania. Hyvin hoidettuja ja suurin osa hyvin sosiaalisia otuksia. Temosten omat koirat viihdyttivät kahvin juonnin ohessa, aasi söi samaan aikaan lounasta kun mekin. Me tosin syötiin Olgan paistamia ihania vohveleita, aasi keskittyi mm. marjapensaan tarjontaan. Poni tepasteli kaatelemassa vesiastioita aasin vanavedessä. Hauska tyyppi! Olgan ja Tuukan hevoset olivat todella kauniita! Niitä olisi voinut kuvata vaikka kuinka kauan! Lampaat olivat uteliaita ja mikä parasta, lampaiden aitaukseen sai mennä. Moni lapsi sinne halusikin. Kukko oli todella hieno! Ihan sellainen "satukirjan" kukko ja kukon kanat kauniita kuin mitkä. Puput olivat hassun isoja mutta sympaattisia otuksia nekin.Temosten ihana "pilkkukoira" (niin kuin joku lapsi naapuripöydässä sanoi) viihdytti kahvilla istujia. Seuraa löytyi heti, jos pöytään kannettiin mitään kahvin lisäksi. Vohveleiden tullessa pöytään, saapui myös tämä ihana herra "pilkku".


Olgan kahvilasta sai kahvin kanssa ostaa myös esim. pullaa, porkkanakakkua (jota Tuukka suositteli) ja vohveleita. Me valittiin makea sekä suolainen versio, jotka syötiin puoliksi. Suolaisessa täytteenä oli mm. sieniä (jotka kanssa asukin mukaan maistuivat) ja taikinaksi valitsimme tumman version,  jossa oli mm. spelttiä. Voin lämmöllä suositella vohveleita! Ihania!! Sekä makealla että suolaisella täytteellä.


Kovana Apulanta fanina oli hauska nähdä Tuukka pihalla hommissa. #ainoaoikeaapulannanbasisti pätee mielestäni Tuukkaan. Rento ja iloinen fiilis välittyi hyvin.
Jos sulla on lapsia, ota ne Olgan pihalle mukaan! Ne tykkää varmasti! Pihalla oli myös ulkoleikkualue sekä kahvilassa leikkihuone lapsia varten. Vapaana käyskentelevät poni, aasi ja koirat luovat mielestäni hyvää tunnelmaa ja ihan oikeaa maalaisfiilistä. Aasia voi rapsutella mennen tullen missä vaan, ponin jolkottelua on hauska seurata kahvipöydästä. Isäntäväki on ihanan rentoa ja iloista, lapset juoksevat menossa mukana ja auttavat. Oli ihana nähdä, kuinka isäntieän omat tytär hoiti ponia.

Mietittiin kotimatkalla mm seuraavia asioita:
- Mistä saa samanlaisen paidan kun Torstilla? Kanssa asukki halaisi.
- Kuinka Torstin hiukset olivatkaan ihanat!!
- Toivottavasti pihalla käy ihmisiä, koska se ihana paikka!!
- Aasi oli hassu!
- Miten Olgan ja Tuukan lämmin fiilis välittyi pihalla ihan kaikesta.
- Vohvelit! Oih! Ne olivat niin hyviä! Ja kahvi maistui niin hyvältä siinä ulkona. Samalla saattoi katsella kun poni jolkotteli kuusta ympäri ja aasi söi viinimarjoja puskasta. 

Olgan kotieläinpihan sivut löydät täältä *klik klik*, Facebook sivut täältä *klik klik* ja Olgan kirjoittamaa blogia voi seurata osoitteessa http://www.kotivinkki.fi/blogit/olgan-kotona. Pihalla kannattaa ajella vaikka vähän kauempaakin. Ja yhdistää matkaan vaikka Lahdessa Launeen perhepuiston.

#vahvasuositus Olgan omalle pihalle!

-Päivi- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)