29.5.2017

Ihanan S:n suklaakakku!

Ihana ystäväni tutustutti minut tähän herkkuun. Helppo. Simppeli. Maistuu kaikille. Voi leipoa myös gluteenittomista jauhoista! Tummasokeri parantaa vain makua. Viinaksi sopii niin konjakki kuin kermalikööri. Voit koristella tai syödä sellaisenaan. Suklaaksi käy mikä sulle käy. Hirvittävän helppo ohje!
Tarvitset:
200g suklaata (miel. tummaa)
200g voita
2dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
3 munaa
3dl jauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

- hienonna suklaa
- vaahdota pehmeä voi ja sokerit
- lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen
- lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet ja suklaarouhe
Paista 175 asteessa n. yhden tunnin verran..

Kostutus:
3/4dl kiehuvaa vettä
0,5dl sokeria
2-4rkl valitsemaasi alkoholia
Sekoita aineet. Kostuta puolet kakkuvuokaan, puolet kumottuun kakkuun.

Mikäli haluat, voi sulattaa erinnäisen määrän suklaata kakun päälle ja koristella erilaisilla "hitusilla". Tuossa kuvan kakussa on 100g valkosuklaata ja 100g maitosuklaata. 


Tämä on ihan mun vakkariresepti. Teen tätä "kaikkien iloksi" lähes juhlaan kun juhlaan. Ja silti, S:n tekemä kakku maistuu AINA paremmalta! Mikähän siinäkin on....

Kivaa päivää!

-Päivi- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)