29.8.2015

Olisiko tässä ainekset uuteen hittiin?

Netissä on pyörinyt jo hetken erilaisia ohjeita kukkakaalipizzaan. Voisiko "kukkispizza" olla uusi avokadopasta? Mielestäni voisi, onhan se samalla terveellistä että huippuhyvää! Itse tein ekan kerran kukkispizzaa jo pari vuotta sitten. Nyt olen taas tehnyt sitä muutamaan otteeseen ja pakkohan sen olla hyvää, kun tuo kanssa asukki sitä oikein toivoi perjantaina.


Mitään supertarkkaa ohjetta tähän herkkuun mulla ei tietenkään ole, mutta kokeillaan:
- yksi pienehkö kukkakaali
- 4 munaa (jos haluaa koko pellillisen, kannattanee laittaa 6)
- juustoraastetta n. 2dl
- mausteita: suolaa ja valkopippuria myllystä, pizzamaustetta ja paprikajauhetta

Päälle laitoin:
- 300g broilerin maustamattomia suikaleita
- sipulin ja valkosipulia ja pieni chili
- tomaattimurskapurkki
- 3 tomaattia
- 3/4 paprika
- 1 mozzapallo
- suolaa, mustapippuria, pizzamaustetta ja tuoretta rosmarinia
- pussi juustoraastetta
(Toki jokainen täyttää pizzansa juuri niin kuin haluaa!)

Hakkaan veitsellä kukkakaalin ihan pienen pieneksi muhjuksi. Laitan sen lävikköön jonka laitan kattilan päälle. Kattilassa on kiehuvaa vettä. Höyrytän kukkakaalimurua sen aikaa, kun teen kaikki muut jutut valmiiksi. Välillä lusikalla sekoittelen.
Vispaan kananmunan rakenteen rikki, lisään mausteet ja juuston. (Tässä kohtaan olen paistanut broilerin suikaleet ja sipulit, lisännyt tomaattimurskan ja mausteet. Lisäksi olen viipaloinut mozzarellan, tomaatit ja paprtikan). Lisään höyrytetyt kukkakaalit munaseokseen. Laitan pellille ja pellin uuniin 225 asteeseen n.10-15min. Sen jälkeen otan ja nakkaan päälliset pizzaan ja vielä uuniin siksi aikaa, kunnes päällisen juustoraaste on saanut hyvän värin.
Tämän pizzan kannattaa antaa levähtää pellillä ainakin 10minuuttia ennen tarjoilua.

Mielestäni kukkakaali ei pohjassa edes maistu, mutta suosittelen, että pohjan juustoksi valitaan jokin maistuva juustoraaste.

Hieman eilinen skumppa ja pyöräily väsyttää että taidan käydä saunassa ja mennä aikaisin nukkumaan. Huomenna sitten jotain ihan muuta.

Kivaa iltaa!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)