28.10.2016

Perjantain burgeri

Perjantaisin on kiva tehdä jotain hieman erilaista ruokaa. Tai siis ei mitään "arkista" perusruokaa. Tänään siivouksen ohessa väsäsin meille burgerit. Kanssa asukki missasi taas ensimmäisen kattauksen mutta hyvältä se maistui yksinkin. Pihvinä oli tällä kertaa broilerin jauhelihasta tehdyt pihvit. Muuten ihan perus jutut; salaatti, tomaatti, sipuli, chilimajo, juusto (cheddar unohtui ostaa joten ihan oltsulla mentiin) ja pieni ketsuppi. Sämpylät tein itse. Suuntaa antavat ohjeet lopussa!



Sämpylät (6kpl)
2dl vettä
puoli pussia kuiva hiivaa
suolaa
loraus öljyä
jauhoja
Tee näin: Lisää hiiva veteen. Lisää n.2dl jauhoja ja sekoita Lisää suola. Vaivaa taikinaan jauhoja kunnes se on kimmoisaa ja pehmeää. Vaivaa vielä öljy mukaan. Anna nousta rauhassa, itsellä taikina nousi n.3h. Leivo sämpylät. Anna nousta leivinliinan alla vielä hetki. Voitele sämpylät vedellä ja nakkele seesaminsiemeniä päälle. Paista 225 uunissa kunnes leivät ovat kullan ruskeita (n.10-15min?)

Pihvit (6kpl)
400g broilerin jauhelihaa
2 palaa vaaleaa leipää
2tl suolaa
mustapippuria myllystä
chilihiutaleita
rosmariinia
timjamia 
3 kynttä valkosipulia
1 iso keltasipuli
Tee näin: Kuullota sipulit ja mausteet suolaa lukuunottamatta. Lisää lihan joukkoon sipuli ja suola. Nypi leivät todella pieneksi ja sekoita lihamassaan. Tee 6 suunnilleen saman kokoista pihviä ja laita pellille. Paista lohkottujen perunoiden kanssa 225 asteisessa uunissa kunnes perunat ovat kauniin värisiä. Omat pihvini olivat tässä kohtaa myös kypsiä. Mausta perunat suolalla vasta valmiina. 


Mitäs viikonloppusuunnitelmia teillä on? Meillä koti siivottu ja huomenna vietän syksyisen illan parin ystävän, hyvän ruoan ja hyvän musiikin merkeissä. Sunnuntaina otetaan sitten levon kannalta?

Kivaa viikonloppua!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)