19.1.2017

Jämäruokaviikon risotto

Meillä jäi kaikkea jämiä jääkaappiin viikonlopun kummipojan kyläilystä. Maanantaina syötiin paahdettuja juureksia (perus porkkana, punajuuri ja peruna) nakkien kanssa (ja kyllä, se oli ihan hyvää!), tiistaina ihanaa risottoa ja serranokinkkua, eilen tein lasagnea. Lasageen käytin pizzasta jääneen tomaattikastikkeen lopun ja jääkaapissa pyörineet juustot jämät. Hyvin sopii muuten homejuusto lasagneen! Kätevää myös,  kun ei tarvitse kaupassa juosta.
Risotossa mittaan lähinnä vain riisin määrän. Kaikki muut menee vähän sinne päin. Jos risotto ei ole tuttua, ainakin riisipurkin kyljessä on hyvä ohje ja nettihän nyt on täynnä ohjeita.

Pieni muutos omaan perusohjeeseen oli valkosipulituorejuusto jossa meinasi päiväys juosta vastaan. Sen lisäsin risottoon ihan lopussa. Hyvää oli. Risotto sopii hyvin ihan arkiruokanakin koska sen kuitenkin aika nopea tehdä. Itse keitin kasvisliemen aamulla valmiiksi.

Kivaa torstaita!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)