KeyLimePien leivoin tällä ohjeella:
Pohja
- 200 g Digestive-keksejä
- 75 g voita sulatettuna
Täyte
- 4 keltuaista
- 1 prk (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
- 1 1/4 dl limenmehua (3 limeä) huom. Itselläni meni 4
- 2 tl limen raastettua kuorta
Koristeeksi
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
limen raastettua kuorta, limenviipaleita tai
kiiviä viipaloituna
- huom. itse laitoin vain strösseleitä
- 1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
- 2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
- 3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
- 4. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limenkuorella, limenviipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
- Aurinkoista alkuviikkoa!
- -Päivi-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)