31.7.2016

Nyt nyhdetään! Tällä kertaa pizzaa!

Bongasin nyhtöpizzan ohjeen jostain blogistanian syövereistä. Ihanat sukunimikaimani olivat tulossa lounaalle joten mikäs sopisikaan paremmin Repovedelle vaeltamaan lähtijöille, kuin kunnon hiilaripizza! Pohjaan laitoin 3dl vettä. Jauhoina käytin spelttiä. Jos käytät sitä, kannattaa jättää taikina hieman löysäksi. Tomaattikastikkeen (ihan perus) keittelin aikaisemmin jo jääkaappiin. Täytteinä oli jauhelihaa, mozzarellaa, tomaattia, tomaattikastiketta ja juustoraastetta.
Dippeinä oli tsatsiki henkinen kurkkujogurttikastike sekä pitsaan käytettyä tomaattikastiketta. Sen tosin laitoin sauvasekoittimella silieäki ennen tarjoilua. Perussalaatti pizzan kaverina toimi hyvin.




Onko sulla omia lempparipizzatäytteitä? Jos on, ne passaavat hyvin tuohonkin! Levität vain ohuen kerroksen taikinaa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, mätät satunnaisessa järjestyksessä soosia, lihaa, tomaattia (ihan mitä vaan) ja taikina palloja vuokaa! Lopuksi ripottelet päälle juustoraastetta ja laitat uuniin. Itse pidin n.200 asteessa n.45 min. Pizza on valmis kun pinta on kullan ruskea ja hieman rapsakka. Pizzaa voi repiä hieman jäähtyneenä ihan käsin ja dippailla tai sitten tehdä niin kuin me, leikata sivistynyt pala omalle lautaselle ja syödä haarukalla ja veitsellä salaatin kanssa.

Suosittelen kokeilemaan! Sopii hyvin myös esim. piknikevääksi tai illanistujaisiin oluen tai viinin seuraksi.

Palataan! Me saatiin kummipoika yökylään ja huomenna suunnataan Lintsille. Kanssa asukilla alkoi loma osa 2 joten jos me jotain kivaa keksittäisiin.

-Päivi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)