20.3.2012

Viherpeukalo?

No en ole! Olen onnistunut tappamaan jopa Anopinkieleni vaikka sen piti sietää pimeää.
Kevät aurinkon paistaessa hitusen sisään, päätin vihdoin kaivaa kaikki takapihan pation tavarat talvisäilöstä. Pakkaan grillin, pöydän ja yhden tuolin syksyisin pressun alle, iso säilytyspenkki ja toinen tuoli saa jäädä esille. Huomasin surukseni, että aidan vieressä ollut viime vuonna ostettu tuija ei ollut selvinnyt talvesta... se on aika kamalan näköinen. Voisin kokeilla leikata sitä jahka lumet sulaa niin että pääsen tuija luo. Hikihän siinä tuli tavaroita siirrellessä!

Meidän takapiha ei ole mikään kakun pala. Aurinkoi paistaa sinne aamuisin pari tuntia ja viimeistään puolenpäivän jälkeen se on ihan pimeä. Siellä kasvaa korkeintaan jokunen havu, varjoon tarkoitettu ruusu ja saniainen. Nurmikko.. niin mikä nurmikko?? Olen päätynyt ratkaisuun jossa yritän olla välittämättä "nurmikostamme". Sitä ei ole isolla alueella (onneksi) mutta jotta sen saisi kasvamaan, joutuisi maata vaihtamaan sen verran etten rupea ostamaan multaa siihen. Joka kevät kuitenkin hakkaan maata rikki talikolla, laitan uutta multaa ja nurmikon siemeniä siinä toivossa "jos vaikka tänä kesänä se kasvaisi". Sitä kesää odotellessa...

Tsekkasin Plantagenin huhtikuun puutarhakalenterin. Ensimmäinen kohta oli "leikkaaminen". No, meillä ei ole mitään leikattavaa. Tai olisi! Kaadettavaa! Aitamme takana on kaksi iso kuusta jotka lahottavat aitamme. Seuraavaksi piti "kalkita ja lannoittaa"... niin tota lumihankeako? Huonekasveihin olen jo mullat vaihtanutkin ja koska minulla ei ole kasvihuonetta mitä valmistella enkä omista lemmikkejä, Plantagenin lista on siltä osin päätösessä.

Selailin Plantagenin sivuja ja löysin kaikkia kivaa.