1.2.2017

Kaapin koristus vai arjen ilo?

Meillä on ollut nyt hetken aikaa agendalla mitä jemmataan kaapeissa ja mitä ei. Kanssa-asukki on omalla tavallaan ihan hirveä tavarahamsteri, meillä on ihan tolkuton läjä CD-levyjä (joita aika harvoin kuunnellaa), kirjoja (joita ketään ei IKINÄ lue), ehjiä ja rikkinäisiä vaatteita jne...
Itse kuulun siihen vähemmistöön, etten rakasta yhtään mitään tavaraani. Jos pitäisi valita 10 tavaraa jotka saisin jättää ja loput saisin vaikka myydä, olisi noiden 10 tavaran valitseminen aika hankalaa... Koko elämäni ja jokaisen muuton mukanani selvinnyt pienen pieni Unni (avaimenperä josta puuttuu kyllä se millä sen saa avaimiin) olisi muuttolaatikossa ensimmäisenä. No toki kaikki ehjät ja käytössä olevat kenkäni. Ja ehkäpä ensimmäisenä vuosipäivänä lahjaksi saatu Aarnion Tupla Kupla. No kamera...mutta ilman sitäkin voisin pärjätä. Kymmenen tavaran valinta olisi kyllä hankalaa koska en saisi kasaan ehkä kuin kuusi...

Meillä jokaisella kaapeissa astioita, joillakin paljon, joillakin vähän vähemmän. Meillä pärjätään hyvin yhdellä astiastolla. Arabian 24H astiaston murokupit käyvät hyvin aamun jogurttihässäkälle samoin kuin itsenäisyyspäivän jälkiruualle. Samoin noilla Hackmanin Swing aterimilla voi kattaa niin torstain pikapasta illallisen kun synttäreiden kolmen ruokalajin illalisen.

 Viiniä voi juoda minä päivänä vaan noista mun suosikkilaseista. Korkea jalka on tosi juhlava mutta yksinkertainen ulkonäkö joustaa myös arki-illan piristykselle.
Lounaan kahvin juon lähes poikkeuksetta mun ihanista Muumimukeista. Ja kyllä, vaikka niitä olen niskalimassa sormet verillä kerännyt, jos joku ne sopuhintaan haluaisi ostaa voisin ne myydä.

Tällä kaikella haluaisin herättää ajatuksia ja keskustelua. Miksi jemmata kauniita, ehjiä, käyttökelpoisia asioita kaapeissa? Miksei piristä omaa arkea juomalla aamukahvia mummon perintömukista, mikset laita niitä hienoja kenkiä töihin? Kenelle ne säästät? Miksi jemmaat kaapeissa vaatteita joihin et mahdu nyt? Kahden vuoden päästä kun mahdut, et enää tykkää niistä liian leveälahkeisista farkuista! Itse olen huomannut, että tilaisuuden tullen juhlan tunnelman saa aikaan lisäämällä vain jotain pientä. Kauniit lautasliinat, paljon kynttilöitä, ehkä joku pikkukoriste, kiva vaate tai koruja?
 Ja loppujen lopuksi, sen tunnelman luovat aina ne ihmiset! Ei siinä 40 vuotta kaapeissa jemmassa olleet Myrnat auta jos ihmiset on kökköjä.

Nyt ruuan tekoon!

Kivaa keskiviikkoa!

-Päivi- Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)