19.9.2016

Viinipäiväntasaus

Vietimme lauantaina pienesti syksyn viininpäiväntasausta. Ei me mitään viiden ruokalajin illallista alettu laittamaan, pizzakivella pizzaa ja silleen. Hyvää oli kuten aina. Jos tykkäät pizzasta ja sulla ei ole vielä omaa kiveä, kannattaa hankkia! Ihan loisto kapine!


Meillä oli pizzassa itsetehtyä tomaattikastiketta, artisokansydämiä, tomaattia, kylmäsavulohta ja mozzarellaa. Tomaattikastikkeessa oli tomaattimurskapurkki, 1½ punasipulia, 5 valkosipulin kynttä, suolaa, mustapippuria ja vähän sokeria sekä kuivattuja yrttejä omalta pihalta. Keittelin kastiketta n. 2 tuntia. Ruoanlaittoviininä toimi "jalanjälki" *klik klik* joka on kyllä hinta-laatusuhteeltaan ihan loistava!! Punaviininä oli itselle uusi tuttavuus etelä- Afrikasta *klik klik* joka toimi pizzan kanssa ihan hyvin. Yksi pieni miinus tuosta viinistä kuitenkin löytyi. Laatikon pussissa oli jossain pienen pieni vuoto ja jouduimme laskemaan koko laatikon dekantteriin.

Jälkkärinä oli hedelmäsalaatin tyyppinen ratkaisu suklaa- Baileyskerman kanssa. Skumppana taas Cavaa (kuten meillä niin usein). Alkon sivuilta en löytänyt juuri sitä pulloa mitä meillä oli mutta tämä lienee lähinnä *klik klik*.
Kokonaisuudessa ihan kiva ilta! Kannattaa hyödyntää näitä syksyn pimeitä iltoja näin!

Kivaa viikkoa! Ainiin! Nyt voin sanoa jo maanantaina odottavani perjantaita!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)