8.6.2016

Kalaa grillissä

Grillailusäät ovat suosineet viime aikoina ja olenkin tehnyt lähes joka päivä ruokaa grillillä. Yleensä tyydyn "arkisempaan pihviä ja salaattia" tyyppiseen ratkaisuun, mutta nyt loman kunniaksi päätin grillata jotain muuta. Pääsin mukaan Indiedays:n ja SAGAn yhteistyöhön jossa testailin mm. leivinpaperia ja foliota grillailussa. Postaus on siis toteuttu yhteistyössä SAGAn kanssa.
Olen tehnyt havainnon jo ennenkin, että leivinpapereissa on eroja. Ja tässä kohtaa taitaa päteä se, että kun maksat hieman enemmän, saat vähän enemmän. Olen käyttänyt tuota folio+leivinpaperi-yhdistelmää grillailussa ennenkin. Teen usein nyyttejä, joihin laitan perunaa ja/tai kasviksia. Nyytin pohjalle laitan leivipaperin palan, silloin kasvikset saa helpommin nyytistä lautaselle ja suuhun. Kalaa grillaan todella harvoin, lähinnä sen takia koska se tuppaa hajoamaan grilliin... Harmi sinänsä, olen suuri kalan ystävä ja kalaahan pitäisi syödä. SAGAn grillipelti on oiva ratkuisi tähän minun kalaongelmaani! Ohut kalafile kypsyy grillipellillä hyvin, eikä se hajoa kypsyessään. Pelti on helppo askarrella itse, leikkasin sopivan kokoisen leivinpaperin palan ja hieman isomman foliopalan. Folion reunat taitoin pari kertaa niin, että paperi pysyy hyvin paikallaan.Meillä grilliin päätyi tällä kertaa siikaa. Yksi pikkufile riittää hyvin yhdelle. Maustoin kalan suolalla ja pippurilla sekä oman pihan tuoreilla yrteillä. Yrttejä käytin myös täytettyjen paprikoiden täytteeseen. Yrttien lisäksi siihen tuli keitettyjä spelttihelmiä, kesäkurpitsaa sekä sipulia ja valkosipulia. Päälle laitoin vielä vähän juustoraastetta. Ainiin, esikeitin parikan puolikkaita pari minuuttia ennen täyttämistä. Kalan päälle grillaamisen loppupuolella laitoin vielä pienen voisilmän. Antoi kivasti makua sekin.
Tarkat ohjeet grillipellin tekoon ja muita vinkkejä löytyy täältä *klik klik*. Suosittelen kyllä kokeilemaan!  Ilmat tosin hieman taitavat viiletä..(ilmankos, kesäloman alkaminen tarkoittaa aina sitä että ilmat muuttuvat surkeiksi!!)

Kivaa viikkoa kaikille!

-Päivi-

Blogiyhteistyö, SAGA, Yhteistyö yhdessä Indiedaysin ja SAGAn kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)