6.6.2015

Kesäkastike

Eräs tuttuni teki joskus vähän tämän kaltaista salaattikastiketta. En koskaan saanut ohjetta joten oma ohjeeni lienee sovellus siihen alkuperäiseen. Kastiketta tulee tehtyä oikeastaan vain kesäisin. Se passaa hyvin niin salaattiin, pastan sekaan, lämpimien grilliruokien kanssa...Öljynä itse käytän aina rypsiä. Etikka oli tällä kertaa valkoviinietikkaa, olen joskus tehnyt kyllä omenaviinietikastakin. Selailin etikoita Rajamäen etikat sivuilta, joskus pitäisi kokeilla esim. sitruuna- tai yrttivalkoviinietikkaa! Suhteita en osaa oikein sanoa, minä kun tykkään että kastike on aika etikkaista, joku ei. Maistelemalla selviää. Pääsääntönä minulla on se, että sipulin leikkaan todella hienoksi ja sillä täytän n. 3/4 osa purkista. Lopun tilan jätän öljylle ja muille. Tällä kertaa laitoin mausteeksi sitruunamelissaa. Ensi kerralla ajattelin kokeilla basilikaa. Chiliä kokeilin viime kesänä, itse tykkäsin siitä, kanssa asukki ei.

Tänään ilta taitaa kulua jalkapallon parissa. Mestareiden Liigan finaali kirvoittaa minussa aina enemmän ruoka-ajatuksia kuin itse jalkapallo fiiliksiä. Onneksi tälläkin kertaa finaalissa pelaa joukkua Espanjasta, joten voin taas tehdä pienen tapaslajitelman! Viini taitaa tosin olla Chilestä.. mutta jos siellä vaikka pelaisi joku chileläinen?

Mukavaa iltaa kaikille!

Huomenna Mill Jazz!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)