27.2.2013

Ohjetta peliin

Sain pari kyselyä josko jakaisin leipomusteni ohjeita. Aika harvoin teen mitään ohjeen mukaan, olen vähän sellainen kokki että "vähän tuota ja sitten ehkä vähän tuota".
Mutta noihin mocca Aleksantereihin mulla on ohje. Ainakin melkein siis. Tuo alkuperäinen ohje on hs.fi:stä. Mulla ei ollut punaista elintarvikeväriä joten päädyin tekemään moccapäälisen. Siihen laiton tomusokeria, tummaa kaakaota ja espressokahvia. Ja enhän mä niitä aineita tietenkään mitannut..

(20 kpl)
200 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 muna tai 2 rkl konjakkia
1 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
kiinteää omena-, vadelma- tai punaherukkahilloa
Tomusokerikuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 1/2 rkl kuumaa sitruunamehua tai vettä
(punaista elintarvikeväriä)
1.Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna tai sen sijasta konjakki.
2.Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.
3.Anna vetäytyä viileässä puolisen tuntia.
4.Kaaviloi taikinasta suoraan leivinpaperille kaksi suorakaiteen muotoista levyä (20 cm x 30 cm). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä levyt ennen täyttämistä.
5.Levitä pohjalevylle ohut kerros hilloa ja aseta toinen levy päälle.
6.Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita kuuma sitruunamehu tai vesi pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Lisää karamelliväri vesitilkkaan ja tiputa seosta tippa kerrallaan tomusokerikuorrutukseen, kunnes väri on sopivan vaaleanpunaista.
7.Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi (5 cm x 6 cm). 


Muistathan Clarks laukun arvonnan! :) Sinne pääset osallistumaan täältä.

Aurinkoista keskiviikkoa!

-Päivi-  
 

1 kommentti:

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)