29.7.2017

Perjantain ei niin pikainen ruoka

Lomalla ehtii panostaa jopa perjantain ruokailuihin. Bongasin Avotakasta GUA BAO-sämpylöiden ohjeen ja sitähän oli sitten pakko kokeilla. Kipaisin aamusta kaupasta pankojauhoja ja tofua, kaikki muu kaapista löytyikin. Tämä aasialaishenkinen täytetty leipä passaa hyvin ruuaksi jos on kattiloita isomman satsin tekemiseen, voi näitä tehdä suuremmallekin joukolle. Mulla on niin pieni höyrykattila että kahdelle tekeminen oli juuri sopiva satsi. Aikaa tähän sai menemään aika tovin eli kiireellä ei kannata näitä tehdä..


 Baot tein näin:
12 kappaletta
1 dl vettä
n.1 tl kuivahiivaa hiivaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
¼ tl leivinjauhetta
¼ tl soodaa
n. 2rkl öljyä
Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää taikinaan sokeri, suola, öljy ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vaivaa taikinaa 10 min, kunnes se on kiinteä pallo. Kohota taikinaa 1–1½ tuntia huoneenlämmössä vedottomassa paikassa. Jaa taikina 12 palaan ja pyörittele palat golf pallon kokoisiksi palloiksi. Kohota taikinapalloja n.30 min kelmun alla. Leikkaa leivinpaperista 12 kappaletta 10 cm x 10 cm -kokoisia palasia. Kaulitse taikinapallot noin 10 cm pituisiksi ovaaleiksi, taita ne keskeltä kahtia ja asettele leivinpaperipaloille. Leivinpaperi estää leipiä tarttumasta höyryttimen pohjaan. Kohota vielä n.30 minuuttia.
Kuumenna kattilan pohjalla vettä ja aseta höyrytyskattila/bambuhöyrytin sen päälle. Höyrytä bao-leipiä leivinpaperipalasten päällä n. 10 min kannen alla, kunnes ne ovat kypsyneet ja kohonneet kauniisti. Omaan kattilaan meni kaksi kerrallaan hyvin, kolme survoen.

Sämpylöiden sisälle oli tarjolla friteerattua tofua ja pikkelöityjä kasviksia.




Marinoidut kasvikset

n. 15cm pala kurkkua siivuina
yksi porkkana ohuesti suikaloituna
pieni nyrkin kokoinen pala kaalia suikaloituna
1dl riisiviinietikkaa
3rkl soijaa
1rkl seesamiöljyä
1rkl sokeria
Sekoita marinadi kasvisten kanssa ja anna maustua tovi.

Friteerattu tofu

400g tofua (itse käytin maustamatonta)
1½dl maitoa
1rkl dijon sinappia
1tl paprikajauhetta
2tl mustapippuria
1tl suolaa
1½dl jauhoja
pankojauhoja
öljyä paistamiseen.
Leikkaa tofu siivuiksi. Sekoita ensin kuivat aineet ja sitten maito-sinappi jauhoseokseen. Itse käytin paistin pannua jossa paistoin tofut. Öljyä laitoin n. 2-3cm pannun pohjalle. Pyörittele tofut ensin jauhomaito seoksessa ja sen jälkeen pankojauhoissa. Paista parisen minuuttia molemmin puolin n.180 asteisessa öljyssä.

Sämpylän koristeeksi laitoin yrttejä ja seesaminsiemeniä. Tofu maistui myös kanssa-asukille mikä oli iloinen yllätys!

Me saadaan tänään ihania tyyppejä kylään eli hyvä viikonloppu tulossa!
Kivaa päivää!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)