15.8.2016

Mun kesäloma vm.-16.

Nyt se on loppu. Kesäloma. Kaksi ja puoli kuukautta hurahti kaikesta huolimatta aika äkkiä. Kovin montaa tylsää päivää ei mukaan mahtunut. Osasin nauttia niistä Netflix-päivistä, vastapainoksi pääsin myös kotoa pois. Kahden ja puolen kuukauden kesälomassa on pieniä miinuksia, tilin saldo näin elokuun puolella on aika miinusmerkkinen. Eli kovin ihmeellistä ohjelmaa enää kanssa asukin toiselle kesälomasessiolle emme voineet suunnitella.
Keräsin mun kesä-16 kansiosta kuvapläjäyksen mun lomasta. Ihania kesäkuvia!




Kesäkuussa käytiin perinteisellä Porvoon reissulla. Matkalla poikettiin ei niin peristeisesti Loviisaankin! Aika kivan oloinen paikka! Sinne siis ensikin kesänä. Meillä on Porvoossa aina ne perinteiset vierailupaikat: suklaakauppa, kahvila Helmi, lelukauppa..jne.



Kesäkuussa teimme visiitin myös Hämeenlinnaan ja itse Linnaan. Jos et ole siellä käynyt tai edellisestä kerrasta on aikaa yli 20 vuotta (niin kuin allekirjoittaneella) niin suosittelen todellakin!!
Tarkemmat aukioloajat ja näyttelyt löytävät netistä.


Heinäkuun alussa kävimme Helsinki Pridessa. Nyt myönnän, minulla on aukko sivistyksessä, en ole IKINÄ aikaisemmin ollut kyseissä tapahtumassa. Mutta. AIVAN IHANA! Iloisia ihmisiä ja hyvän tuulista menoa "koko rahalla". Tuonne menen ensikin vuonna!
LahdenÖissä torilla pääsin vihdoin kuuntelmaan taas Antti Tuiskua. Keikkasta saatiin nauttia lähes kaatosateessa mutta eipä haitannut. IHAN MAHTAVA! Kiitokset kanssa asukille tästäkin yllätyksestä!



Kahtena viikonloppuna heinäkuussa ajelimme myös isolle kirkolle katsomaan korista. Vuorossa oli alle 20 vuotiaiden EM-kisat. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja fiilis katsomossa ihan hyvä. Saunaksi muodotunut Helsingin Jäähalli ei ollut kiva enää siinä vaiheessa, kun menossa oli päivän kolmas peli, kello näytti yli yhdeksää illalla ja syödäkin olisi voinut. Onneksi Käpylässä ollut Alepa palveli.


Heinäkuussa pääsimme myös viettämään viikonlopun ystäviemme mökille. Olen ollut Rva Sukuninmikaiman kanssa ystäviä ekasta luokasta lähtien eli aikaa ja juttuja on sattunut. Rva ja Hra Sukunimikaimat ovat hankkineet kesäpaikan jonne siis ryysäsimme koko viikonlopuksi. Ja aivan ihana viikonloppu meillä olikin! Puusauna, Trivial Pursuit, LOISTAVA ruoka ja seura <3 Kiitos vielä kerran S ja V!


Olgan farmilla *klik Kli* käytiin heinäkuun loppupuolella. Postaus kertoo kaiken. Aivan ihana paikka! Sinne pian kun on vielä auki!

Heinäkuun loppu puolella edimme ja pääsimme vihdoinkin siskoni ja hänen miehensä luo. Hekin ovat ostaneet mökin. Vietimme viikonlopun siskollani ja yhden päivän kokonaisuudessaan mökillä. AIVAN IHANA PAIKKA! H ja T ovat paiskineet töitä rankasti ja mökki näyttää jo todella hyvältä. Päivään kuului veneilyä, grillailua ja kalastusta. Olen todella onnellinen siskoni ja T:n puolesta, että ovat saaneet mahdollisuuden tuohon paikkaan.

Samalta reissulta nappasimme mukaan kummipoikamme. Luvassa oli Pokemonien metsästystä, pleikkapelijä ja Linnanmäki. Itse tyydyin melkeinpä vain kuvaajan rooliin tuona päivänä, mutta kivaahan meillä oli. Sää suosi ja ihmisiäkin oli siedettävästi.

Kanssa asukki on kova koripallomies ja olin luvannut eräästä tsemppauksesta palkkioksi reissun Susijengin peliin elokuun alussa. Sinne siis taas ajelimme. Peli oli loistava, Suomi voitti ja meininki pelissä oli hyvä! Nyt jo ehkä odotan ensi vuoden em-kisoja ja Susijengin pelejä!


Samana viikonloppuna meidän kylillä järjestettiin Lahti Pride. Kävimme tsiikailemassa meininkiä siihen asti, kunnes alkoi sataa. Ihania ihmisiä sieltäkin löytyi!




Elokuun alkupuolla naapuri kunnassa järjestettiin taas legendaarinen Heinolassa Jyrää. Olemme käyneet tuolla lähes joka vuosi sen jälkeen kun muutin huudeille. Tällä kertaa tarjontaan päätyi Roope Salminen & Koirat ja Apulannan, JVG:n peruttua Sanni. No eipä ollut pekkaa pahempi tuo Sanni!! Meininki keikalla oli LOISTAVA ja vaikka edessäni oli ainakin 100 alle kouluikäistä kiljumassa, oli mullakin kivaa! Heinolassa Jyrää on ilmainen tapahtuma joten suosittelen. Se järjestetään aina koulujen alun aikaan eli elokuun alkupuolella. Kannattaa pitää siis silmät ja korvat auki taas vuoden päästä.



Onkos joskus ollut puhetta Apulannasta? Olen kuunnellut bändiä jo niin kauan, etten edes muista. Minulle ainoa oikea Apiksen basisti on Tuukka Temonen, kaikki ranteet auki-biisit ja ne alku aikojen räkäpunkkibiisit ovat mun suosikkeja. Apulanta on Heinolasta ja pojat ovat nyt hankkineet Hennalan lopetetulta varuskunta-alueelta itselleen tilan. Tilaan tulee mm. museo ja nyt 12.8 klo 12.08 "koeponnistettu" kahvila. Kahvilan ponnistukseen tietenkin ryysäsimme kanssa asukin sekä "työ"kaverini kanssa. Meillä on Jaken kanssa töissä ainakin joka viikkoinen Apis-keskustelu, olimme Temosen Apis-leffan kuvauksissa avustajina hengaamassa Kasisalin keikalla (ja oltiin niiiiiiiiiiiiin punkkaria että!) ja niin edelleen.
Kahvila oli hieno, paikalla oli Toni ja Sipe jotka kättelivät kaikki sisälle tulijat. Tarjolla oli "kahvia ja sirkushuveja" eli hyvää kahvia ja hyvää meininkiä. Jos ajelet Lahdessa ja jos asia yhtään kiinnostaa, kannattaa syyskuussa avattavaan museoon ja kahvilaan oikeasti poiketa!

Loman lopettajaisia vietimme ihanan M:n luona Kotkassa. Ilta ja yö kului nauraessa hyvässä seurassa. Kiitos!



Pisteeksi lomalle pysähdyimme vielä kotimatkalla Strömforsin ruukille. Hyvä kesävierailukohde sekin. Kauniita rakennuksia, paljon historiaa, osaavia oppaita ja meille sattui vielä livemusiikkiakin. Osoitteet ja muut yksityiskohdat löydät täältä *klik klik*.

Tänään on aika palata arkeen ja töihin. Ilmakin on sopivasti syksyisen kolea. Vaikka lomalla aina kivaa onkin, on hyvä palata arkeen. On taas hyvä alkaa syömään normaalia ruokaa normaaliin aikaan, nukkumaankin pitäisi mennä ehkä hieman aikaisemmin kun yhdeltä yöllä jne. Töissä viihdyn päivittäin joten sinne palaaminen ei tuota ongelmaa.

Hyvää työpäivää sinne!

-Päivi-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)