18.4.2016

Sitruunajuustokakkua ja juhannus Muumeja

Leivoin sunnuntaiksi äidille ja isälle jälkkäriksi juustokakkua. Ohje on ihan omasta päästä mutta toimi hyvin! Suosittelen noita maustettuja tuorejuustoja, ainakin tuo sitruuna on tosi hyvää!


Kakkuun tuli puoli pakettia täysjyvä digestivejä ja n.50g sulatettua voita. Keksit murskataan ja voi sekoitetaan niihin. Irtsari vuokani pohjalle laitoin leivinpaperin. Muru painellaan pohjalle. Laitoin vuoan jääkaappiin muiden juttujen ajaksi.
Vatkasin purkin vispikermaa ja lisäsin siinen kaksi purkkia sitruunatuorejuustoa. Sokeria taisin laittaa, sanotaanko tässä kohtaa että maun mukaan. Kuumensin tilkan sitruunamehua ja liuotin sinne 4 liivatelehteä jotka olin liottanut kylmässä vedessä. Sitten vain ohuena nauhana massan sekaan samalla sekoittaen surrurrur! Ja valmis massa kaadetaan pohjan päälle ja nakataan jääkaappiin. Aamulla otin sulamaan manskoita joista sitten tein kastiketta ihan vaan sauvasekoittimella. Osan kaadoin kakun päälle, osan jätin kannuun itse lisättäväksi.Niin ja uusi muumimukihan se siinä! Tuo juhannus muki on kyllä todella kaunis!!

Meillä sää ei näytä ihan noin ihanalta kuin Niiskuneidillä tuossa mukissa... Mutta vesisadekin on välillä ihan kiva!

Mukavaa viikkoa!

Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)