14.2.2016

Ei mitään pikaruokaa!

Kerroinko jo, että joulupukki toi minulle pizzakirjan? Kirjasta lähti pieni lumipalloefekti: piti hankkia yleiskone vaivaamaan hyvä taikina ja jotta pohjasta saataisiin edes hieman siedettävä, piti ostaa pizzakivi. No, kun kaikki oli hankittu, oli aika kokeilla pizzan paistamista. Ensimmäinen taikina taisi nousta 24 tuntia. Hyvää tuli. Taannoin nostatin ystäville taikinaa jotain 90 tuntia.. Eilinen taikina nousi 48 tuntia. Ei siis varsinaisesti mitään pikaruokaa.
Meidän uunia ei ehkä saa niin kuumaksi kun "olisi parasta" mutta tuo lähes 300 astetta toimii ihan ok tuon kiven kanssa. Jos pizzaa tekee useamman, useampi kivi voisi olla hyvä ratkaisu. Nyt pelaan yhden kanssa. Neljän pizzan paistaminen meidän keittiössä on jo hieman haastavaa, mutta onnistuu kyllä.
Eilisissä pizzoissa oli hieman tulinen tomaattikastike, tuoretomaattia, artisokansydämiä sekä mozzarellaa. Hyvää oli! Näissä pizzoissa lause "vähemmän on enemmän" toimii, eli mitä vähemmän on täytettä, sen parempi. Suosittelen kokeilemaan!

Niin ja hei! Ihanat ystävänpäiväruusut toivottavat teillekin kivaa ystävänpäivää!

-Päivi-

2 kommenttia:

  1. Ihana tuollainen pizzakirja <3 Hyvää ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä todella hyvä kirja! Kivoja ohjeita ja tarinaa pizzan takaa. Itse tykkään tuon kirjan taikinan ohjeesta, pohjasta tulee todella maistuva. :)

      Poista

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)