1.12.2015

Joulun aakkoset

Muutamassa blogissa ovat blogisiskot jakaneet omia joulun aakkosiaan joten ajattelin minäkin tarttua ideaan.

A aattoaamu- On ihan paras! Rakastan sitä hetkeä kun tajuaa, tänään sen. Tänään saa vihdoin katsella kuinka lapset odottavat, iloitsevat ja kuinka aikuinenkin hymyilee!

B brie juusto- R A KA S T A N juustoja. Piste. Olen ominut perheemme juustonhankkijan roolin ja taas tänäkin vuonna suuntaan Riitan Herkun juustotiskille Launeen Prismaan. Loistava palvelu! Suosittelen!

C celsius- No joo... Siis jouluna voi olla lunta mutta...muuten en ole oikein lumi ja pakkas ihminen..

D DIY- Jouluna on kiva hommailla jotain! Kaikkea voi suunnilla, se on taas ihan eri asia mitä ehtii ja saa aikaiseksi tehdä ;)

E Enkeli Taivaan- Voisin aloittaa joululaulujen kuuntelun jo lokakuussa. Tänä vuonna jaksoin odottaa marraskuuhun. Kierrämme myös paljon paikallisia joululaulutapahtumia tuon kanssa asukin kanssa. Vakiot taitavat olla Ristin Kirkon ja Hollolan kirkon joululaulut.

F friends and family- Mitäs sitä voisi muuta joululta toivoa?

G graavilohi- Isäni tekee maailman parasta graavilohta. Piste. Se on niin hyvää! Illan pimeinä tunteina voi käydä närpimässä saaristolaisleivän päälle palan lohta, vielä vähän ;)

H H****siskon kotijuusto- OI OI!!! Se on niin hyvää! Isän graavilohi ja siskon juusto yhdessä... Oih..

I ilo- Rakastan joulussa ennen kaikkea sitä iloa ja odotusta. Nimenomaan lasten. Joulu on lasten juhla ja siksi suuntaankin joka joulu sinne missä on ipanoita joulua viettämässä.

J jouluihminen- Näytin työissä kuvaa äitini tonttuarmeijasta johon työkaverini sanoi "No nyt en yhtään ihmettele mistä tuo sun joulujuttu kumpuaa" Niinpä!

K kala- En ole niinkään kinkkuihminen mutta kalaihminen kyllä senkin edestä! Kalaa ja paljon! Mätiä, savukalaa, graavilohta, lohirullaa....

L lahjat- Toki myös minä toivoin lahjoja mutta kaikista parasta on lahjojen antaminen! Voisin käyttää ylettömät määrät aikaa ja rahaa läheisteni lahjoihin. Olen muutaman kerran saanut hankkia lahjat niin ettei juurikaan ole tarvinut roposia laskea ja se oli ihanaa! Antamisen ilo on parasta!

M muistot- Niihin taitaa jokainen rakentaa aina uuden joulun?

N nuortuu se vanhakin- Kyllähän se joulu on myös aikuisten juhla!

O omena- en ole muuten ikinä käsittänyt niitä kaupassa myytäviä muovisen näköisiä jouluomenia! Yök! Kai se jouluomppu voi vihreäkin olla?

P piparkakku- sen pitää olla ohut ja hyvin mielellään ruotsalainen!

R riisipuuro- Mietin eilen illalla, että sitä pitäisi keittää jo kohta! Kaneli-sokeria ja maitoa mukaan.

S sydämeeni joulun teen- yksi suosikki joululauluistani! Muistan kun lauloin sitä ensimmäistä kertaa ala-asteen kuorossa.

T tontut- Omat joulukoristeeni eivät ole kirkkaan punaisia ja pirtakoita tonttuja mutta silti nekin kuuluvat jouluuni. Äidilläni on hyvin kattava tonttukokoelta ja sitä on päästävä ihastelemaan ainakin kerran joulun aikana. Tonttuja on oikeasti niin paljon, että ne valloittavat koko kodin!

U uni- Joulun aikaan minullakin on lomaa taas joten silloin on aikaa nukkua ja levätä. Saa vaikka nukahtaa sohvalle, ei haittaa!

V valkea joulu- Niin kuin jo totesin, en ole lumi-ihminen missään määrin. Lunta voi olla aattona ja joulupäivänä mutta se riittääkin jo ihan hyvin!

W Wham- Ja Last Christmas.

X xmas- On jotenkin vähän viehättänyt amerikkalaiseen tapaan viettää joulua. Kaikki voi vähän isompaa, vähän suurempaa, vähän parempaa. Palloja voi kuusessa olla paljon. valoja voi olla paljon, ruoka voi olla super hyvää ja sitä pitää olla paljon. Myös jenkkien joululeffat ovat ihania!

Y yö- aaton vastainen yö on paras!

Z zzzz- Muistakaa ottaa läheinen kainaloon ja levätkää!

Ä ähky- Tämän tunnistanee lähes jokainen aattona "No jos mä otan viel vähän tota, ja viel vähän tota..."

Siinä oli mun joulun aakkoset. Jos mielesi tekevi, jaa omasi!

Ihanaa joulukuuta kaikille!

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista! Vielä enemmän olisin iloinen jos pystyt seisomaan sanojesi takana omalla nimelläsi :)