28.4.2015

Näkösuojaa

Keksin viime kesänä virittää verhot myös tuonne takapihalle! Kahden tolpan väliin saa kätevästi tangon johon löysin viime kesänä jo Ikeasta varsin edukkaaseen hintaan valkoiset, hieman läpinäkyvät verhot. Talven aikana joku verhohiiri oli kähveltänyt toisen verhon niiden ollessa säilytyksessä varastossa. Onneksi ihana K toi minulle uuden paketin näitä verhoja Tampereen matkaltaan. Kiitos siis vielä kerran!

Verhot toimivat hyvin näköesteenä tuonne takana kulkevalla kävelytielle päin. Enää pitäisi ommella/virittää jotain painoa noiden kahden uuden verhon alareunaan ettei tuuli niitä heiluttelisi niin paljon...

Toinen pihan tauluistakin on jo valmis! Enää puuttuu tuosta hyllystä ne kesän kukat ja kasvit! Niitä taidankin saada odotella vielä tovin jos toisenkin. On myös mahdollista, että kyllästyn pian tuohon omatekemään tauluun ja teen uuden. Uuden teen sitten vaakatasoon jotta saan sen tuonne ylemmälle hyllylle.


Tänään olikin aivan ihana auringonpaiste! Töissäkin pihalla viihtyi hyvin kun lämmintä piisasi. Jotta kukaan ei pääse kyllästymään aurinkoon ja lämpöön, on ainakin meille luvattu huomiseksi sadetta. Jihuu...

Joko teille on vappusuunnitelmat valmiit?

Kivaa loppuviikkoa!

-Päivi-

23.4.2015

Pikkuhiljaa postimerkillä

Takapiha (=postimerkki) odottaa jo aurinkoa, kunnon kevättä ja lämmintä ilmaa! Kesän investointi pihalle oli tällä kertaa matto joka peittää koko terassin. Mitään muuta uutta en oikeastaan sinne ehkä kaipaakaan. Paitsi penkille pehmusteen. Se on vielä vähän suunnittelun alla. Haravoin roskia, lehtiä ja oksia pihalta ja hieman kauhun sekaisin tuntein katselin nurmikkoa..todella toivon että se lähtee siitä taas vihertämään..
Googlailin erilaisia "terassitauluja" ja bongasin tämän! Aika kiva! Kehykset (ja idea) ovat samat kuin viime kesänäkin. Toisen teen itse..

Suunnittelin laittelevani pihaa vähän enemmänkin mutta tuo jo ärsyttäväksi noussut järkyttävä tuuli vei mennessään fiiliksen, joten tulin sisään.

Pidelkää hatuista kiinni!

-Päivi- 

20.4.2015

Arjen keksiherkku

Tähän herkkuun löytyvät ainekset melkein kyllä jokaiselta. Nämä suklaa(kaakaoa siis)keksit maistuvat vaikka jäätelön kanssa tai jos mieheltä kysytään, suoraan pelliltä raakana. Pallot katoilivat johonkin (miehen suuhun) jo ennen kuin ehdin laittaa pallot uuniin paistumaan. Näihinhän voisi lisätä vaikka suklaamurua jos sellaista sattuisi kotona olemaan. Tai vaikka dipta valmis jäähtynyt keksi sulatettuun suklaaseen ja nakella siihen vaikka värikkäitä hitusia. Tuunailla vähän!


Ohje ei toki ole minun vaan löysin sen täältä *klik klik*.
Suosittelen! Maistuu niin isoille kuin pienille, meillä on testatttu.

Sananen vielä kommenttilaatikkoon jätettävistä kommenteista. Arvostan jokaista, oli se sitten minkälainen tahansa. Olisi kuitenkin mukavaa, jos jättäisit kommentin omalla nimellä, näin tietäisin että uskallat seistä sanojesi takana, oli viestin sisältö mikä tahansa. Ja kaikille omille Facebook kavereille vielä toive, jos haluat kommentoida jotain sinne lataamiani kuvia/päivityksiä (niiden sisältöä, tekstiä tms), kommentoi siihen Facebookissa varattuun tilaan/yksityisviestillä minulle. Tänne blogin puolelle ei sellaiset kommentit kuulu, blogiin kommentit liittyen näihin juttuihin, omalla hlökohtaiselle Facebook-sivulle sitten sinne kuuluvat kommentit. Eikös?

Aurinkoista alkuviikkoa!

-Päivi-

17.4.2015

Perusjuttu

Olen vähän tylsä ja ehkä kaavoihin kangistunut. Syön lähes joka aamu maustamatonta jogurttia. Usein laitan sekaan mustikkaa, joskus banaania, joskus omenaa tai appelsiinia. Ja mysliä tai pellavansiemenrouhetta.


Keskiviikkona ostin uutta mysliä jossa on mm. kurpitsansiemeniä. Oli todella hyvää! Ostan aina niitä "terveellisiä" myslejä vaikka muromyslit välillä huutelevat minulle kaupanhyllyltä.

Kivaa viikonloppua kaikille, nautitaan auringosta!

-Päivi-

16.4.2015

Määrittääkö Prisma minua?

Karla kirjoitti blogissaan *klik klik* paikallisen Stockmanninsa lopettamisesta Oulussa. Oikeastaan mitään liiketoiminnasta ymmärtämättä, voisin väittää, että kyseinen putiikki lopetetaan koska se ei yksinkertaisesti kannattanut. Eli Karlan tapaisia ihmisiä ei Oulussa/Oulun seudulla ole tarpeeksi. Suosittelen lukemaan Karlan postauksen. Ottamatta kantaa sen enempää suoranaisesti siihen, ajattelin että kerron hieman itsestäni, tavoistani, ostotottumuksistani ja muista.

Käyn osa-aikatyössä. Täytyy sanoa, että ottaa se päähän aina "palkkapäivänä" mutta voin sanoa työn antavan minulle niin paljon etten vaihtaisi sitä tällä hetkellä. Ajan myös autolla. Tästä jokainen autoileva voi laskea, että osa-aikatyöläisen liksa auton kanssa ja sen tuomat kulut eivät ole parhaita kavereita. En valita, minulla vaan pitää olla auto.

Rakastan käsilaukkuja. Mieheni entisessä työpaikassa oli sellainen pieni etu, että sain näitä "edullisesti". No, työpaikan vaihduttua en ole juuri laukkuja ostanut. Ehkä sitten joskus taas? Laukkuja katselen usein kirppareilla, vastaan vaan ei ole kävennyt mitään "must have" juttua. Kirppareista; ostan nykyään paljon vaatteita sieltä! Olen jotenkin löytänyt Lahden kirpparit ja käyn usein Lahden Kontissa. Sieltä löytyy melkein joka kerran jotain. Seuraava lausen on suora lainaus Karlan tekstistä "Niitä on jo tämä kaupunki täynnä, joka kaupunginosasta löytyy ne samat pahalle haisevat, varsin isot tilat nuhjuisine valikoimineen ja rumine esillepanoineen. Ei kiinnosta tippaakaan! En tiedä yhtikäs ketään, kuka ostaisi vaatteensa Tokmannista tai HalpaHallista tai edes Prismasta." Itse löysin "siskon prismasta" viimeksi siellä käydessä aivan ihanan luumun värisen villakangastakin ja keväiset housut. Eivät ne niin pahoilta haisseet vaikka remontti siellä olikin menossa. Tokmannit ja muut halpiskaupat ovat minulle melkein yhtä tuttuja kun vakkari ruokakauppani Prisma. Ostan sieltä milloin mitäkin; multaa, kukkia, tuulilasinpesinestettä, muumimukeja....


Minulle ystävät ovat tärkeitä ja onnekseni minulla on pari todella hyvää ystävää. Minulla on myös aivan ihanat isosiskot ja vanhemmat. Tykkään..tai tykkäisin kutsua meille iltaa istumaan niin ystäviä kuin sisaruksianikin mutta.. Raha määrittää vähän tätäkin ja usein joutuu miettiämään, ostanko bensaa vai kutsunko kaverit grillaamaan. Niin surullista kuin se onkin.


Kodinsisustaminen on minulle lähellä sydäntä. Tykkäisin toki vaihtaa sohvaa, mattoa ja olohuoneen hyllyä useammin (minä en rakasta yhtään ainutta kaupasta ostettua huonekalua) mutta niitä kun harvoin saa mistään niin edukkaasti... Täytyy tyytyä vanhojen tuunaamiseen tai ostamaan joskus Ikeasta uusi Lack hylly. Kiva sekin eikä se ole yhtään huono vaihtoehto. Uuden sohvan voisin haluta, samoin sen maton. Ja ja ja..ainahan sitä saa haluta mutta nyt säästön kohteena olisi uusi sänky mistä voisin herätä niin ettei niskat ole jumissa.

Olisi mukava saada mielipiteitä teiltä! Mitä mieltä olette? Määrittääkö se että ostin Prismasta takin minua jotenkin? Miten?

Aurinkoista torstaita!

-Päivi-

15.4.2015

Peltisydän

Isosiskolla käydessä kuuluu käydä myös paikallisella kirpparilla. Harvassa ovat ne kerrat, kun sieltä lähtee tyhjin käsin. Viimeksi löysin käyttämättömän paidan kummipojalleni, pääsiäsikortteja (jotka unohdin lähettää...hups) ja sitten tuon sydämen. Aivan ihana!

 

 

Meillä on ainakin todella harmaa sää, jotenkin sitä kaipaisi jo taas sitä aurinkoa. Tilaan sen viimeistään alkavaksi iltapäivällä, koska työpäivän jälkeen ajattelin grillata!
Huomenna ajattelin suunnata tänne kuuntelemaan jazzia (tai jotain...) ja lauantaina tänne kuuntelemaan ihanaa Roopea. Eilen vietimme hienon puolitoista tuntisen Ristinkirkossa kuunnellen hienoa soittoa ja loistavaa laulua. Varusmiessoittokunnan konserttikiertue kunnioitti teemaltaan säveltäjämestari Jean Sibeliuksen juhlavuotta. Kulttuuriviikko suorastaan menossa!

Ihan kun aurinko ihan vähän pilkistäisi!

Kivaa keskiviikkoa!

-Päivi-

13.4.2015

DIY pussukat

Olen kyllästynyt meidän kylppärin säilytystilattomuuteen. Mitään kalustetta sinne ei oikein mahdu joten piti kehittää jotain piensäilytystä. Pyykkärin päällä on kaksi puulaatikkoa jossa pienemmässä on (yllätys yllätys) mun meikit sekä muuta kosmetiikkaa, isommassa on sitten pyykkiin liittyvät aineet sekä jotain siivousvälineitä. Se on vähän sellainen "sekalainen seurakunta" laatikko..
Koevedoksena kokeilin tapetista tehtyä punoskoria mutta ei se tapetti oikein tykännyt kosteudesta. Kerran työmatkalla sain ahaa elämyksen vanhasta vahakangaspöytäliinasta. Siitähän mä ompelisin pusseja! Pienen etsintäoperaation jälkeen löysin valkoisen kankaani ja ommella hurautin pussit. Pusseissa on kaikki "päivittäiset" jutut eli deudorantit, tuoksut, harjat, hiusnipsut/pinnit/ponnarit sekä miehellä hiusvaha. Oma hiuksiini liittyvä arsenaali on altaan alla kaapissa hyvässä (not!) järjestyksessä.



Yksinkertaisuudessaan leikkasin kaksi ympyrää jotka siksakkasin yhteen. Mittasin ympyrän ulkopiirin ja leikkasin sen mitan mukaan suorakaiteen muotoisen palan. Ompelin sen "alareunasta" ympyrään ja suhautin pystysauman kiinni, niin että siihen jäi ulkopuolelle tuollainen "nätti sauma". Leikkasin siis n.100x150 palasta kaksi ympyräpohjaista pussia sekä yhden suorakaiteenmuotoisen pussin wc-paperille. Kangasta jäi yli 20x20 pala. Tehokasta uusiokäyttöä siis!

Aurinko paistaa ainakin meillä eli tänään ulkoillaan töissä! Ihanaa päivää!

-Päivi-

9.4.2015

Löytöpullo

Eilisestä kamalasta tuulesta selvitty, hiuksetkin pysyivät päässä. Töissä lasten ulkolelut tosin saivat osumaa kun tuuli heitteli niitä pitkin pihaa. Tuuli oli myös jostain löytänyt kuivia vaahteran lehtiä, joita on nyt läjä mun uudella terassimatolla! Mistä niitä aina löytyy!!
Mutta asiaan. 
Sisko teki löydön (taas)! Löysi tuon ihanan pullon ja suostuin muittamutkitta antamaan sille uuden kodin meidän keittiöstä. Sopii joukkoon!



Olen vähän vahingossa näitä pulloja alkanut keräilemään, lähinnä kirppareilta. Jotkut pyytävät niistä ihan tulkuttomia, minä en niistä suostu maksamaan muutamaa euroa enempää.

Laitoin kevään kunniaksi tänään töihin mekon ja sukkahousut, saa nähdä laulaako kunnian kukko asuvalinnastani... (lue: meillä ainakin tuulee vieläkin aika paljon...)

-Päivi-

7.4.2015

Pyhäpäivän vohvelit

Tarjosimme ystäville vohveleita. Mansikkahillon ja kerman kanssa. Hyvältä maistui ja kaikki saatiin syötyä :) Ohjeen löysin täältä *klik*klik*.


Lyhyt työviikko maanantaisen pyhän takia eli kohta on jo taas viikonloppu!

Mukavaa viikkoa!

-Päivi-

5.4.2015

Paikka vaatteille

Tuo kanssa asukki vetää joka aamu kauluspaidan päälle. Olen jo irtisanoutunut niiden silittämisestä mutta vaatteiden säilytys (paikka...tapa) ovat jo aika pitkään ärsyttäneet minua: vaatteita on sälytetty niin lattialla, henkarissa makuuhuoneen vaatekaapin ovessa kuin olohuoneen rahin päällä. Ihana appeni ratkaisi tämän(kin) ongelman ja teki meille vaatetelineen jossa on nyt paikka niin kauluspaidoille että housuille. JEIJ!!! Keskiviikkona sitten siivosin tuon meidän makuuhoneen murheenkryynin eli "kolon". Koloon on ängetty pakastimen lisäksi nuo Ikean Beståt. Hyviä kaappeja ei siinä mitään, mutta meille tavaraa on ängetty niihin niiiiiiiiiiiiiiin paljon että hävettää. Kirjoja, leffoja, levyjä, lisää levyjä, vielä vähän levyjä, nuotteja, kaijuttumia ja muita koneita... huoh...



Lisäksi makuuhuone kaipaa todella todella kipeästi maalia. Että ihan kanssa asukille tiedoksi, makuuhuone maalataan kesällä! Samoin ehkä eteinen...sekä loput olohuoneesta ja keittiöstä...

Mukavaa sunnuntain myöhäisiltaa ja rentoa maanantain vapaapäivää! Meillä pestään "rennosti" ikkunat ja laitetaan terassi kuntoon!

-Päivi-

2.4.2015

Pääsiäisen munat ja höyhenet

Värkkäsin eilen pikapikaa jotain pääsiäiskoristeita; höyheniä oksiin ja munia pöydälle. Munat on joko päällystetty sanomalehden paloilla tai ohuen ohuella narulla. Samaisen narun päähän virittelin höyhenen ja pienen helmen.
Aikaa noihin ei mene juuri mitään eli vielä ehtii! Sanomalehden ja narun kiinnitin liima-vesiseoksella.




Olohuoneeseen on levitelty kevään toivossa jo vihreää ja oranssia sekä anopin viime vuonna tekemä rahi. Enää puuttuu se aurinko!

Mukavaa pääsiäistä kaikille!

-Päivi-